HVAD LAVER EN BROLÆGGER?

Som udlært brolægger arbejder du udendørs året rundt. Du vil komme til at sætte varige udtryk i byens baggårde, på byens pladser og generelt i det danske bybillede – til glæde nu og mange år frem.

Som brolægger kommer du til at udføre granitbrolægning og belægninger på gader, veje, indkørsler, torve og pladser.

Brolæggerfaget er et traditionsbundet fag, men også et fag i konstant udvikling. Der videreudvikles og eksperimenteres hele tiden for at sikre, at de brolagte arealer, som lægges i dag, også fremtræder smukke fremover.

Uddannelsen til brolægger tager 4 år - 4 år og 6 mdr., og veksler mellem skoleperioder og praktik i en virksomhed.

Med svendebrevet i hånden kan du gå direkte i job i en brolægger- eller entreprenørvirksomhed i enten det private eller offentlige. Du vil også have gode faglige forudsætninger til at starte egen brolæggervirksomhed.

Muligheder for videreuddannelse som udlært brolægger
Der er også rig mulighed for at videreuddanne dig som brolægger. Du kan eksempelvis videreuddanne dig til:

  • byggetekniker
  • kort- og landmålingstekniker
  • bygningskonstruktør

  • Hvis du har gennemført en EUX som påbygning i forbindelse med din erhvervsuddannelsen, har du adgang til ingeniør- og arkitektuddannelserne samt til gymnasiale suppleringsfag rettet mod andre videregående uddannelser.

    Læs mere
    Læs mere om uddannelsen på ug.dk, find din nærmeste erhvervsskole, læs mere om EUX, læs vores interview med andre brolæggerlærlinge eller få svar på eventuelle spørgsmål under spørgsmål og svar.