Bro_slides_13

EUX

Hvad er EUX?
EUX-brolægger er en ungdomsuddannelse, hvor du veksler mellem skoleperioder og praktikophold. Med en EUX får du mulighed for at kombinere en erhvervsuddannelse med gymnasiale fag, og på den måde sikre dig en bredere vifte af muligheder fremover.
Når du er udlært, kan du både søge job inden brolæggerfaget, eller du kan vælge at læse videre på DTU, arkitektskolen, universitetet eller lignende.

Adgangskrav
Grundforløbet kan gennemføres uden en praktikaftale. Når du starter på hovedforløbet, skal du have fundet en praktikplads. Det er også muligt at komme i skolepraktik.

Løn under uddannelsen
Du får løn under EUX som på en almindelig erhvervsuddannelse. Du får elevløn fra den dag din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og i skoleperioden. Gennemfører du grundforløbet uden en praktikplads, kan du søge om SU, hvis du er fyldt 18 år.
Hvilke fag skal du have?

  • Fag på gymnasialt niveau: Matematik, Dansk, Engelsk, Fysik, Kemi, Samfundsfag, Teknikfag.

  • Teoretisk EUX-brolægger: Arbejde med standarder og normer, Arbejdsmiljøplaner, Tidsplaner, Bundopbygning/ komprimering, Kvalitetssikringsplaner.

  • Praktikarbejde inden for brolæggerfaget: Arbejde med fagets materialer, Arbejde med de forskellige mønstre, Afsætning af højder/ koter, Kvalitetssikring af eget arbejde, Forarbejdning af fagets materialer.
Læs mere
Læs mere om uddannelsen på ug.dk, find din nærmeste erhvervsskole, læs vores interview med andre brolæggerlærlinge eller få svar på eventuelle spørgsmål under spørgsmål og svar.